Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stejně jako minulý zápas proti Štětkovicím, tak ani proti Old Boys jsme nenastoupili příliš dobře. Chyběl pohyb a veškeré přihrávky od našich obránců směřovaly na stojící útočníky, se kterými neměli hráči ,, Starých pánů“ moc potíží při bránění. Prakticky za celou první třetinu jsme se nedostali do souvislejšího tlaku a byl to naopak soupeř, který se více dostával ke střelbě na naší branku. I přesto, že se nám hra příliš nedařila, tak to byl náš Venca Mareš, kdo otevřel skóre zápasu, když zužitkoval perfektní přihrávku Petra Tylicha z levé strany. Díky této povedené akci jsme vedli po 1. třetině 1:0.

I ve druhé třetině jsme pokračovali ve velice vlažném tempu a tak hráči Old Boys stále více a více ohrožovali naší branku. Ve 22. minutě přišel zasloužený trest, kdy po zmatcích v naší obraně a následném závaru před naší brankou se k puku dostal Jan Benda a střelou po ledě vyrovnal na 1:1. Naštěstí obdržený gól nás nabudil a hned další střídání Petr Tylich vrátil vedení na naší stanu, když střelu Petra Balíka, která minula branku, ale odrazila se zpět od zadního mantinelu před branku  poslal s přispěním brankáře do branky. Do konce 2. třetiny se už skóre neměnilo, a tak jsme i po 30 odehraných minutách drželi 1 brankový náskok.

Přestávka mezi 2. a 3. třetinou se pak neplánovaně protáhla, kvůli poruše rolby.  Ve třetí třetině jsme se hodně soustředili na to, abychom udrželi 1 gólový náskok. To se dařilo celých 9 minut. Pak nám však po levé straně ujel opět Jan Benda a střelou s velkým nápřahem propálil brankáře. V té chvíli se začínalo opět od začátku, ale stejně jako při prvním vyrovnání tak i nyní jsme dokázali bleskově odpovědět. David Ryšánek přihrál do šance Martinu Náprstkovi a ten prostřelil pět minut před koncem brankáře Old Boys potřetí. Jak se později ukázalo, byla to branka vítězná. Hráčům soupeře se už vyrovnat nepodařilo, a to ani přesto, že v poslední minutě se odhodlali k power play. Těsný náskok se už ubránit podařilo. Vítězství nás vrátilo zpět na průběžné druhé místo poháru. Tento týden se utkáme s loňskými finalisty poháru. V pondělí hrajeme s Matadores a v pátek Tatranem.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,, V dnešním zápase se nám nepovedl začátek. Při improvizaci s obránci se útočníci nechopili své role, přestali bruslit a hrát hokej. Po určitých změnách jsme se trochu vzchopili, ale soupeř vždy kontroval. Šťastný konec obstaral únik Rysího a střela Prdy.“

 

 

 

David Kyriám: ,, Zápas byl spíš o bojovnosti než o hokeji. Nakonec se štěstí přiklonilo k naší stranu.“

 

 

 

Václav Mareš: ,, Zápas  nám přinesl body, ale herní projev byl dost žalostný. Nedaří se nám hrát hokej, na který by se dalo dívat. Když budeme takhle pokračovat dál, tak budeme muset vracet našim fanouškům vstupné.“