Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiéru v 1. lize jsem si odbyli proti Kačerům. Zápas začal pro nás velmi dobře, protože hned ve 2. minutě vsítil naší první prvoligovou branku Petr Tylich. Z vedení jsme se však neradovali příliš dlouho. Hned ve čtvrté minutě srovnal Michal Dvořák. I přes možnosti na obou stranách, se už skóre první třetiny nezměnilo.

Mezi první a druhou třetinou jsme provedli před zápasem avizovanou konfrontaci hráče Michala Dvořáka. Podle pravidel poháru, v propozicích článek 4bb, může hráč nastoupit do poháru až po tříleté pauze od své poslední sezóny v juniorské lize. Jak si každý může přečíst na oficiálních stránkách HC Příbram www.hcpribram.cz, v sezóně 2005/2006 Michal Dvořák pravidelně hrál juniorskou ligu, což znamená, že ještě jednu sezónu hrát pohár nesmí. Na tento fakt byli hráči Příčov před zápasem upozorněni. Pro naprosto stejný důvod, byl z naší soupisky vyškrtnut Kamil Benko, jeden z klíčových hráčů minulé sezóny.

Od druhé třetiny příčovští přidali na tempu. Výsledkem byl obrovský tlak, který vyvrcholil brankou Janise Dalase na 2:1. Soupeř hrozil hlavně svou druhou údernou pětkou, která si vypracovala několik jasných gólových příležitostí. Ovšem udeřilo na druhé straně, z ojedinělé šance vyrovnal opět Petr Tylich a stanovil tak stav po druhé třetině.

Třetí třetina začala opět náporem Kačerů, kteří hned ve 31. minutě strhli vedení na svou stranu, když se opět trefil Janis Dalas. Soupeř měl v závěru evidentně více sil a tak branka Franty Větrovského byla logickým vyústěním převahy soupeře, který zápas zaslouženě vyhrál, když nás jednoznačně přestřílel 43:17.

Zápas se však bude ještě dohrávat u STK, protože jsme podali oficiální protest do zápisu o utkání proti startu Michala Dvořáka.

 

Ohlasy po utkání:

 

Trenér Pavel Tylich: ,, Velice slušně hrané utkání vysoké úrovně, ke kterému přispěly posily soupeře. Náš tým v neúplné sestavě na soupeře nestačil, přesto hráčům děkuji za výkon.“

 

Kapitán Milan Hájek: ,, V zahajovacím utkání jsme podlehli Kačerům 2:4. Utkání mělo docela slušné tempo. Soupeři zahrála hlavně druhá pětka, která celý zápas rozhodla. Na naší straně se bohužel kromě Petra Tylicha nikdo neprosadil. Stínem zápasu byl neoprávněný start hráče Příčov, který bude projednán na STK.“

 

Dušan Matějka:,, Nemá cenu hodnotit zápas. To, kdo koho posiluje jsme začali velice hlídat od doby, kdy jsme museli vyškrtnout Kamila Benka. Každý ví jak je složité sehnat někoho, kdo by byl ochoten hrát noční zápasy ve všední dny, navíc platit nemalé příspěvky na náklady spojené s chodem klubu. Poradit si musí každý sám jak umí, ale pravidla jsou podle mě jasná pro všechny týmy. Postup týmu Příčov je zarážející, že všechny nové posily dobře znám, protože jsem je v juniorech trénoval, navíc jsem je o problému informoval před zápasem. To že si několik hráčů se mnou po zápase nepodalo ruku, beru jako jejich zkrat v afektu. Pokud i nadále cítí křivdu, že jsme předložili jednoznačné důkazy o jejich chybě, tak je mi jich opravdu líto a stálo by se zvážit, jestli by to neměli zkusit ve vyšší soutěži, kde nebude problém zaregistrovat kteréhokoliv hráče.“