Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proti tradičnímu soupeři jsme začali katastrofálně. Hned v první minutě dostal Marek Zárybnický přihrávku od Milana Čejky a střelou přes obránce otevřel skóre. V tu chvíli se asi každému vybavilo fiasko, které jsme předvedli v poslední vzájemném měření sil. Nicméně obdržená branka nás nepoložila. Utkání mělo strhující tempo a šance se střídaly na obou stranách. Ve 14. minutě předvedli parádní akci Petr Tylich s Karlem Hřídelem a druhý jmenovaný do prázdné branky vyrovnal. Střelce branky pak nevybíravě podkosil brankář Rožmitálu Pavel Tobolič. Po jeho zákroku střelec naší první už v utkání nepokračoval. Rozhodčí zcela nepochopitelně ponechali zákrok  bez trestu. Vzhledem k tomu, že stejný hráč byl již v 11. minutě nedostatečně potrestán, za úder vyrážečkou do hlavy našeho hráče, uvažovali jsme o ukončení zápasu. Po několika minutovém diskutování jsme se rozhodli v zápase pokračovat. Do konce 1. třetiny se už skóre nezměnilo.

Druhou třetinu jsme opět začali špatně. Hned ve 3. minutě ujeli naší obraně Milan Čejka, který vzal odpovědnost při zakončení na sebe. První kličku ještě neproměnil, ale po několikateré dorážce tohoto hráče přeci jenom  Rožmitál vedl. Ve 21. minutě pak po prohraném vhazování se dostal ke střele od modré Martin Chlumecký. Jeho střela letící vedle trefila Jaroslava Zajíčka tak šťastně do nohy, že s jemnou tečí brankáře skončila v brance. Ve druhé třetině jsme měli i my velice dobré šance, bohužel bez brankového efektu. Ve 26. minutě z chumlu hráčů před naší brankou vystřelil Tomáš Fous a zvýšil na 4:1. To byl také stav skóre po 2. třetinách.

Do třetí třetiny jsme se šli pokusit udělat něco s výsledkem, protože Rožmitál svým výkonem rozhodně nepřipomínal takového neporazitelného suveréna jako v prvním zápase. Bohužel  ve 35. minutě Marek Zárybnický zvýšil na 5:1 a zdálo se být rozhodnuto. Hned o minutu později dokázal odpovědět v přesilovce David Ryšánek, a když stejný hráč ve 40. minutě snížil na rozdíl pouhých 2 branek, schylovalo se k dramatickému závěru. V něm jsme se i přes několik šancí ke vstřelení kontaktní branky nedostali. V poslední minutě navíc ujel Milan Čejka bekhendovou kličkou stanovil na konečných 6:3.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: ,,Oboustranně pěkný hokej se šťastným koncem pro soupeře. Musím hráčům poděkovat za výborný výkon. Stínem utkání je zranění dvou našich hráčů a slabý výkon obou rozhodčích, kteří se báli něco odpískat.“

 

 

 

Martin Náprstek: ,, Hráli jsme s velkým nasazením a podali dobrý výkon. Je potřeba zvýšit důraz před brankou a víc střílet.“

 

 

Dušan Matějka: ,, Rozhodli 3 šťastné góly soupeře soupeře ve druhé třetině. Výkon rozhodčích v první třetině byl podle mě zbabělý. Jinak jsme sehráli dobrý zápas."