Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tento víkend jsme odehráli po třítýdenní pauze hned 2 zápasy. Oba zápasy byly proti týmům, kteří jsou stejně jako my nováčky v 1. lize.

Do pátečního utkání jsme šli podle papírových předpokladů jako favorité, ale zejména loňský druhý zápas proti Dušníkům ukázal, že v plné sestavě je to soupeř hodně nepříjemný, což se také potvrdilo. Po několika úvodních šancí jsme se v 5. minutě ujali vedení zásluhou Michala Šedivého, kterému přihrál Karel Hřídel. I přes mnoho vyložených šancí se nepodařilo přidat další uklidňující gól a tak Dušníky vyrovnaly po špatně sehrané buly v naší obranné třetině, kdy se před naší brankou ocitl Marek Šinágl a srovnal na 1:1.

Ve druhé třetině jsme pokračovali v dobývání branky soupeře, nicméně soupeř po několika zaváháních naší obrány nejprve neproměnil v úvodu 2. třetiny samostatný nájezd a pak ve 25. minutě už šel do vedení zásluhou branky Ládi Kobíka, který zůstal úplně sám před naší brankou. Po obdržené brance jsme vystupňovali tempo a měli několik vyložených šancí, ale brankář Dušníků se místy skoro až překonával. Překonal ho až v přesilové hře Michal Šedivý, jak jinak než tvrdou ranou od modré. Soupeř odpověděl bleskově, protože hned další střídání s pomocí teče našeho obránce strhl vedení opět na stranu soupeře Dušan Polívka. Přestřelka pokračovala dál a hned o minutu později srovnal Karel Hřídel. V závěru druhé třetiny přišel zřejmě klíčový moment zápasu, když Michal Šedivý trefil do té doby výborně chytajícího brankáře z půlky hřiště do klíční kosti tak bolestivě, že druhá třetina musela být dohrána až po úpravě ledu.

V úvodu třetí třetiny jsme pak třemi rychlými brankami během prvních 3. minut, kdy se postupně trefili Milan Hájek, Karel Hřídel a Patrik Eisenreich. Soupeř pak ještě korigoval po hrubých chybách naší obrany, ale dvakrát Martin Pilecký a jednou Milan Fiala pečetili na konečných 9:5.

 

 

 

Druhým soupeřem byl ambiciózní Rožmitál. Chtěli jsme začít opatrně do zadu a co nejdéle držet bezbrankový stav. Hned od úvodních minut jsme měli obrovský problém uhlídat první útok Rožmitálu, který si na ledě místy dělal co chtěl. První branku jsme dostali 5. minutě, když se trefil Milan Čejka. Soupeř byl o něco lepší, ale i my jsme několik dobrých příležitostí ke skórování měli. Bohužel v 11. minutě zaúřadovala opět 1. pětka soupeře a Marek Zárybnický přidal druhý gól. Ve 14. minutě jsme snížili při přesilové hře zásluhou Karla Hřídele.

Druhou třetinu jsme začali hodně nešťastně, když si ve třetí minutě náš obránce srazil puk do vlastní branky. Tato branka prakticky odstartovala kanonádu soupeře. Nutno dodat, že směrem dozadu, jsme stejně jako v pátek, pokračovali ve velmi laxním výkonu. Po marných pokusech ohrozit branku soupeře jsme se nestačili vracet a umožnili tak soupeři upravit skóre na hrozivých 6:1 po dvou třetinách.

Ani ve třetí třetině se zlepšení nedostavilo, navíc jsme několik minut museli hrát bez Michala Šedivého, který si odpikával 10 minutový trest za nesportovní chování a tak skóre se zastavilo až na konečných 10:1. Vítězství Rožmitálských bylo naprosto zasloužené, protože nás předčili ve všech herních činnostech. Jediným pozitivem bylo to, že jsme měli možnost si vyzkoušet, jaké to je hrát proti takovému hokejistovi, jakým je bývalý dlouholetý hráč 1. ligového a později 2. ligového Sokolova Milan Čejka, který musel svým výkonem pobavit všechny přítomné diváky.

 

 

 

Ohlasy po utkáních:

Trenér Pavel Tylich: ,,Páteční zápas byl poznamenán několika týdenní pauzou. Rozehráli jsme se až ve třetí třetině, kdy jsme soupeře přibruslili a to rozhodlo.

Nedělní utkání navázat na výkon z poslední třetiny předešlého zápasu, ale soupeř byl velice dobře připraven a přehrál nás ve všech směrech a zaslouženě zvítězil.“

Petr Balík: ,, Zápas s Dušníky byl dlouho vyrovnaný. Hrál se oboustranně koukatelný hokej. Třetina rozhodla. V neděli to konečně přišlo. Loňskou sezónu nám vrátili i s úroky. Neměli jsme vůbec Šťávu.“

David Ryšánek: ,, Po nevýrazných dvou třetinách jsme soupeře přestříleli v poslední části. 3 branky během tří minut rozhodly. Pak už jsme hráli ve velké pohodě.

První třetina proti Rožmitálu byla celkem vyrovnaná. Rozhodla druhá třetina. Soupeř proměňoval šance, my nedokázali odpovědět ani jednou. Soupeř vyhrál zaslouženě.“