Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dlouho očekávané play off je tu. Na konečném 7. místě se umístilo mužstvo Olbramovic, a to znamenalo, že ve čtvrtfinále vyzíváme právě tento tým.

Do samotného zápasu jsme vstoupili hodně nervózně. Puky nám odskakovali od hokejek a vůbec jsme nedokázali vyvinout tlak na branku soupeře. Několik střeleckých pokusů, především z velmi uctivé vzdálenosti ke gólu vést nemohlo. Důležitý první gól, který měl vnést klid na naše hokejky přišel v 9. minutě, kdy Zdeněk Kadlec vystřelil od modré a jeho střela po teči Davida Ryšánka skončila v brance. Místo uklidnění, jsme však hned následující střídání darovali soupeři vyrovnání, když náš obránce zavezl puk za naší branku, kde nikým neatakován rozehrál puk, k naší smůle přímo na hůl Martina Hřebce, který ho posunul na Jana Buriánka. Ten si tváří tvář brankáři se zakončením věděl rady a vyrovnal na 1:1. To do té doby pouze v 8 lidech hrajícího soupeře psychicky nakoplo, navíc jej přišli posílit další dva hráči, takže už hrál na kompletní 2 pětky. Zejména pak hra Zdeňka Bláhy začala dělat naší obraně značné problémy.

Druhou třetinu jsme začali za stavu 1:1. Doslova a do písmene tragický vstup do druhého dějství znamenal, že soupeř odskočil na kritických 1:3. Nejprve Václav Kladiva nahodil puk na naší branku, jeho střelu dokázal brankář pouze vyrazit před sebe, puk ležící několik sekund před naší brankou si sám střelec dojel a poslal Olbramovice do vedení. 3. gól pak obstarala v 19. minutě dvojice Votruba- Bláha, kdy po totálním rozebrání naší obrany druhý jmenovaný zvýšil vedení. Takto pro nás šokující vývoj zápasu měl ihned odezvu u trenéra Pavla Tylicha, který zredukoval sestavu pouze na 2 pětky. Výsledek se dostavil hned za tři minuty, kdy Petr Tylich snížil po asistenci Venci Poláka na 2: 3 střelou z mezikruhů. Na 3:3 pak vyrovnával po přihrávce Karla Hřídela, David Ryšánek ve 26. minutě. Ve 29. minutě už jsme vedli, kombinace David Ryšánek- Petr Tylich zafungovala výborně a bylo to 4:3.

Závěrečnou třetinu jsme pak začali sérií přesilových her, které se však vůbec nedařily. Ve 35. minutě, kdy se nám opět nedařilo usadit se při přesilové hře v útočném pásmu si vzal puk Michal Šedivý a střelou vypuštěnou ještě před modrou čarou nachytal brankáře Olbramovic na švestkách. Bylo to 5:3 a my se vrátili ke hře na 3 pětky. Komplikace se vyskytla  4 minuty před koncem, kdy Petr Votruba snížil na 5:4, ale závěrečnému náporu  soupeře i přesto, že téměř 1 minutu zkoušel štěstí při power play jsme odolali.

První zápas jsme tedy i přes velké komplikace zvládli. Vyhráno však zdaleka není, neboť nedělní odveta začíná opět od stavu 0:0. Prohra by znamenala že o postupujícím rozhodnou samostatné nájezdy, jakýkoliv jiný výsledek by posunul do semifinále  nás.

 

 

 

Řekli po zápse:

Trenér Pavel Tylich: ,, První naše utkání v play off jsme značně podcenili. Soupeř se v 8 hráčích snažil udržovat nerozhodný stav. Úvod druhé třetiny se nám vymkl z rukou. Musel jsem zkorigovat sestavu a povedlo se z 1:3 otočit na 4:3. Ve třetí třetině jsme udržovali skóre.

 

 

 

Lukáš Pejsar: ,, Utkání bylo z naší strany velice nervózní. Zpočátku jsme se podřídili soupeřově hře. Nechali jsme se ukolébat a vše vyvrcholilo začátkem 2. třetiny, kdy jsme po našich zbytečných chybách prohrávali o dva góly. Díky taktice reneta a výbornému výkonu brankáře jsme nakonec dokázali utkání otočit. Pochválit bych chtěl i rozhodčí, kteří utkání výborně zvládli.“