Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odvetný zápas semifinále proti Tatranu Stars jsme začali o poznání lépe, než první zápas. Ač v oslabené sestavě, tak jsme dobrým pokrytím středního pásma nedovolili Stars dostat nás pod tlak, jako v pátek. Naopak, trpělivou hrou jsme se dostávali do šancí my. K naší smůle velmi dobrý výkon v brance Stars předváděl Lukáš Hlaváček, který naše střelce držel dlouho v šachu. Najít recept na něj a obranu Tatranu se nám podařilo až při přesilové hře ve 12. minutě, kdy Zdeněk Kadlec perfektně našel křižnou přihrávkou Davida Ryšánka před brankou, který po objetí brankáře zasunul do prázdné branky. O okamžitou odpověď se mohl postarat Tatran hned následující střídání, ale svou šanci, kdy jejich hráč zůstal zcela sám před brankářem neproměnil. O vyrovnání se postaral až Roman Hrubý, který slalomem mezi našimi obránci 25 sekund před koncem druhé třetiny vyrovnal na 1:1. Jak se později ukázalo, byl to jeden z klíčových momentů celého zápasu.

Druhou třetinu jsme začali nešťastně. Už tak zraněními zdecimovaný tým dostal další ránu. Ve 3. minutě druhého odjel po souboji Dan Suk s bolestivou grimasou střídat. Po chvíli strávené na střídačce se však zranění začalo jevit jako velmi vážné, neboť Danovi se udělalo zle a bolest se začala stupňovat. S podezřením na zlomeninu ramene byla přivolána rychlá záchranná pomoc a nejméně 30 minut se nehrálo. Po 30 minutách byla na základě rozhodnutí rozhodčího obě mužstva poslána do kabiny a třetina dohrána až po úpravě ledu.

V přestávce, zaviněnou touto nešťastnou událostí, jsme posbírali poslední fyzické a psychické síly. I v takto oslabené sestavě jsme byli obhájci titulu více než zdatným protivníkem. Škoda nevyužitých šancí Davida Ryšánka a Milana Uhlíka, které opět skončili na výborném brankáři. Ani dvojnásobná přesilovka 5-3 kýžený gólový úspěch nepřinesla. Na druhé straně pak ani šance Jiřího Pechače v síti neskončila a tak byl stav po 2 třetinách nerozhodný 1:1.

V závěrečné třetině se hrál hokej, který se musel divákům líbit, hráči Tatranu se snažili definitivně rozhodnout o postupu, my stále bojovali o protažení série k samostatným nájezdům. Obrovskou šanci měl Milan Uhlík, který v samostatném nájezdu neuspěl. O všem rozhodla 39 minuta, kdy místo jednoduchého vyhození z vlastní obranné třetiny, kdy jsme měli puk jednoznačně pod kontrolou, začal náš hráč nesmyslně kličkovat. Po ztrátě puku v naší obranné třetině jsme se dostali pod obrovský tlak, který vyvrcholil zlomovým gólem na 2:1, kdy se odražený puk dostal ke zcela osamocenému Janu Podzimkovi, který rozhodl o postupujícím do finále. Hned o minutu později, po prohraném vhazování v našem obraném pásmu vystřeli z chumlu hráčů Petr Vondruška a prohrávali jsme 3:1. Konečnou podobu výsledku dal pak Petr Kotáb, když jeho přihrávku před branku si nešťastně srazil do vlastní sítě Martin Pilecký.

Konečný výsledek 4:1 poslal do finále Tatran Stars. Po zápase všichni cítili, že postup jsme ztratili v prvním zápase. Ve velmi oslabené sestavě jsme sehráli závěrečný zápas velice důstojně. 2. místo po základní části, semifinálová účast v play off, podtržená navíc vítězstvím na mezinárodním turnaji Cetos Cup, znamená historicky nejúspěšnější sezónu v pětileté existenci klubu.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Trenér Pavel Tylich: „ Zápas nás zastihl v omezené sestavě. Velkou bojovností jsme soupeři pěkně zatápěli. Ke konci už docházely síly a soupeř na čele s výborným gólmanem nás zlomil.“

 

 

 

Zdeněk Kadlec: „ Super zápas. Dnes jsme měli vyhrát. Bohužel při nás nestálo štěstíčko při zakončení.“