Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední zápas základní části jsme sehráli proti týmu Tatranu Stars. Nastoupili jsme opět s novou posilou v obraně, Vencou Polákem. Se 16 hráči v sestavě, které hned od začátku trenér Pavel Tylich zapojil do hry, jsme čelili soupeři, který byl oproti prvnímu zápasu posílen o několik nových hráčů. Začátek, jak už o v poslední době bývá naší nemilou tradicí nám opět nevyšel. První šanci sice ještě Jirka Chlasták v 1. minutě neproměnil, ale prakticky druhá šance Jana Podzimka, kdy střílel zcela osamocen z prostoru mezikruhů už znamenala vedení Stars. Soupeř evidentně nabuzen vedoucím gólem měl neustálou převahu, které jsme čelili jen s vypětím všech sil. Hru Stars pak trochu nabouralo zkratové jednání obránce vlastního, který v přerušené hře hlavou atakoval Davida Ryšánka, za což ho rozhodčí zcela po právu odměnil trestem ve hře. O jeho dalším trestu, který po takovém trestu automaticky bude následovat, rozhodne PK, ale je téměř jisté, že se ho první kolo play off týkat nebude. Díky takto nabídnuté šanci se nám povedlo jakž takž zachytit tempo zápasu. V dlouhé přesilovce navíc od modré čáry nastřelil puk na branku Petr Balík, který tečoval Martin Náprstek a v 11. minutě jsme začínali od začátku. Bohužel ve 14. minutě jsme nabídli přesilovou hru soupeři my. Hráči Stars ukázali, že i oni přesilovky umí a po prohraném vhazování se k puku dostal Jirka Chlasták a střelou bez přípravy k pravé tyči poslal svůj tým opět do vedení.

Druhou  třetinu jsme začali opět vyloučením, které ranou od modré čáry potrestal 3. gólem Roman Vlk. Stars odskočili o 2 branky a v té chvíli to s námi nevypadalo vůbec dobře, neboť nás jasně přehrávali, nicméně 4. gól se jim přidat nepodařilo. Naopak nás do hry vrátila opět využitá přesilovka. Puk se při ní dostal do předbrankového prostoru, kde se nejlépe orientovali Petr Tylich se střelcem branky Davidem Ryšánkem. Bohužel při hře pět proti pěti jsme byli i po vstřelení kontaktní branky pod neustálým tlakem, ale hráči Stars z náporu nevytěžili vůbec nic.

Do třetí třetiny jsme už přeci jenom šli s cílem neinkasovat, neboť i prohra o jeden gól  nám stačila k uhájení druhé pozice po základní části, díky lepšímu skóre právě před týmem Stars. Naše aktivita směrem dopředu byla prakticky nulová, neboť v závěrečné třetině jsme se dostali pouze ke 4 střelám na branku soupeře. V 8. minutě pak při nás stálo obrovské štěstí, kdy po střele od modré puk orazítkoval obě tyčky a vrátil se zpět do hry. Tatran ani přes velkou snahu 4. branku nepřidal a tak na konci zápasu byli spokojeni vlastně všichni.

Naše 2. místo po základní části je v tak velké konkurenci skvělým úspěchem. Do bojů play off  tak vstupujeme z druhé pozice, což znamená, že v pátek 20. dubna sehrajeme první čtvrtfinálový zápas s největší pravděpodobností proti mužstvu Old Boys, se kterým jsme sehráli 2 velice těsné zápasy základní části, když jsme se pokaždé radovali z výhry 3:2.

Závěrem je potřeba ocenit oba vynikající rozhodčí, neboť podali naprosto suverénní výkon a pro obě strany nasadili naprosto stejné měřítko.

 

 

 

Řekli po zápase:

 

 

 

Martin Náprstek: ,, Výkon týmu byl pozitivní, škoda nevyužitých přesilovek, kdy jsme se těžko dostávali do útočného pásma. Jsem rád, že se mi povedlo skórovat a nezklamal opět ani Ryši.“

 

 

 

Petr Balík: ,, Pěkný zápas. Prohráli jsme, ale nechtěli jsme hrát žádnou divočinu. Bylo hodně vyloučených na obou stranách. Přesilovky jsme bohužel neproměnili. V play off to snad bude mnohem lepší.“