Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. 3. 2008

 

Utkání týmů z opačných pólů tabulky začalo podle předpokladů naším náporem. Hned ve 2. minutě potvrdil náš dobrý vstup do utkání Petr Tylich, který zužitkoval pěknou přihrávku Kamila Benka. Od té chvíle soupeř začal velice nepříjemně bránit předbrankový prostor, kde bylo hodně nepříjemné se prosadit. Další branku přidal až ve 13. minutě Michal Šedivý, který svou tradiční ranou od modré zvýšil na 2:0 a hned další střídání přidal Patrik Einsereich na 3:0. 10 sekund před koncem 1. třetiny jsme inkasovali 1. branku, když soupeř využil přečíslení 3 na 2.
Druhou třetinu jsme začali lajdácky a hned v 16. minutě si Kuba Kadleček najel za naše obránce a snížil na 3:2. Minutu na to odpověděl dalším svým gólem Petr Tylich. Soupeře jsme pak jasně přehrávali, měli i dost šancí, ale brankář Strosu se několikrát vyznamenal. V 22. minutě pak opět Jakub Kadleček tečoval nahozený puk od modré čáry mezi nohy brankáře a bylo to zase pouze o gól. Tato branka konečně probudila naše spící střelce a 4 brankami během 6 minut získali rozhodující náskok. Postupně stříleli Patrik Einsenreich, Petr Tylich a dvakrát kapitán Milan Hájek. Na druhou jeho branku si připsal důležitou asistenci vzhledem k soutěži produktivity Petr Tylich.
Ve třetí třetině hráči Strosu prakticky rezignovali. Ve 32. minutě se po čtvrté v zápase trefil Petr Tylich. Převaha v té chvíli byla jednoznačná. Třetí svojí branku a zároveň 10. zaznamenal Milan Hájek ve 34. minutě. Ve 37. minutě pak přišla chvíle Michala Vacka, který pohodlně využil přihrávky Petra Balíka. Symbolicky nejhezčí akci zápasu předvedli ve 41. minutě dva nejproduktivnější hráči zápasu a Milan Hájek zakončil ťukes na jeden dotek s Petrem Tylichem do poloprázdné branky. Tím stanovili konečné skóre na 12:3, což je druhé nejvyšší vítězství této sezóny.
Petr Tylich svou zápasovou bilancí 4 góly a 2 asistence  rozhodl, že souboj o nejproduktivnějšího hráče poháru se zúžil pouze na dvojici Tylich- Pechač. Do tohoto zápasu vedoucí rožmitálský Láďa Ochtábec už svou bilanci zlepšit nemůže, protože Rožmitál už odehrál všechny své zápasy v základní části.

Řekli po zápase:

Trenér Pavel Tylich- Dnešní zápas jsem chtěl rozehrát hodně útočně, bohužel absence několika hráčů neumožnila postavit nejsilnější sestavu. Na střídačce jsem improvizoval se střídavými úspěchy. Fyzická síla našeho mužstva však soupeře unavila natolik, že prakticky od poloviny zápasu přestal stíhat. Pak už byla jen otázka, kde se skóre zastaví.

Patrik Eisenreich- Do zápasu jsme šli jako jasný favorit a podle toho se zápas také vyvíjel. Od stavu 4:3 byli naši útočníci produktivnější a náskok navýšili.

Střelec 4 gólů Petr Tylich- Zápas se od začátku odehrál v naší režii.Přesto že se soupeř dvakrát dostal na rozdíl jedné branky, bylo otázkou času, kdy se rozjede náš brankostroj. Zastavilo se to na čísle dvanáct, ale mohlo to být mnohem více. Je znát, že se blíží konec sezóny, výkon postrádal šťávu.