Jdi na obsah Jdi na menu
 


paty_small.jpg

Tentokrát jsme vyzpovídali jednoho z hlavních strůjců letošního vítězství. Řeč je o trenérovi týnu Zvírotic, Pavlu Tylichovi.
 

Trenére, k týmu jste nastoupil vlastně 1 týden před začátkem poháru, to znamená dávno po uzávěrce soupisky. Změnilo by se nějak složení týmu, za předpokladu, pokud byste začal dříve, nebo tým byl dobře poskládán?
Neměnil bych složení týmu, ale začal bych s jinou sestavou.

 

Současně jste letos působil u mužstva okresního přeboru RAD Příbram, jak jste zvládal skloubit tyto dvě pozice dohromady a jaký byl rozdíl v koučování obou mužstev?
Výhoda byla v rozdílných začátcích utkání i tréninků. Rozdíl v koučování okresního přeboru byl ovlivněn nízkým počtem hráčů. Hrát museli vždy všichni. V týmu Zvírotic byla výhoda většího počtu hráčů a tím jsem mohl různě měnit sestavu podle toho jak se odvíjel zápas.

 

V poháru nejste žádný nováček, v 1. ročníku jste dovedl mužstvo Radětic až k vítězství v celé soutěži, jak se změnila úroveň soutěže po 4 letech?
Úroveň je určitě vyšší , ale v 1.ročníku bych řekl že byl větší elán. Výrazně k vyšší úrovni přispěli hráči Zvírotic, kteří dřív působili v mládežnickém hokeji.

 

Hodně týmů si celou sezónu stěžuje na výkony rozhodčích. Souhlasíte s touto kritikou? Pokud si vzpomínám, tak Zvírotice si ani jednou v průběhu sezóny s výkonem rozhodčích problémy neměly.
Jako trenér bych měl spoustu výhrad k rozhočím, ale vzhledem k úrovni soutěže je jejich výkon postačující.

 

Sezóna pro Zvírotice snad ani lépe dopadnout nemohla. Co myslíte, že rozhodlo o takto suverénním tažení soutěží?
Dobrý vstup do soutěže, důležité zvládnutí druhého utkání s největším soupeřem Rožmitálem.

 

Na závěr této sezóny připravilo vedení poháru pro diváky zajímavé zpestření. Mám na mysli zápas výběrů. Co říkáte tomuto nápadu?
Nápad jeto výborný, podle mého názoru by se měl hrát někdy v polovině soutěže za větší propagace.

 

Vy jste byl vybrán jako trenér výběru druhé ligy a zároveň jste odpovědný za skladbu tohoto týmu. Podle jakého klíče jste vybíral hráče do týmu?
Podle toho, když jsme hráli s daným týmem tak jsem sledoval jejich nejlepší hráče a konfrontoval jsem to s kanadským bodováním jednotlivých hráčů.

 

Co příští sezónu, budete u týmu pokračovat i v první lize, nebo jste se ještě nerozhodl? Vím, že celý tým si Vaší práci velmi pochvaluje.
Jsem rozhodnutý, za jakých podmínek pokračovat !!!!!

 

Díky za rozhovor